LASERSKA EPILACIJA - TRAJNO UKLANJANJE DLAKA

  • Ukoliko MISLIŠ da te zanima laserska epilacija pročitaj barem prvih 10 rečenica ovoga teksta.
  • Ukoliko si SIGURAN/NA da te zanima laserska epilacija i želiš da istražiš apsolutno sve o tome pre nego što se odlučiš na svoj prvi tretman, biće ti potrebno 3 minuta i 20 sekundi da pročitaš ovaj tekst do samoga kraja.

 

Zerona centar se već 7 godina bavi laserskom epilacijom i za to vreme smo promenili 3 lasera i epilirali preko 15 000 ljudi.

Aparat koji trenutno koristimo zove se Alma Soprano Titanium i trenutno je najnoviji model uređaja za lasersku epilaciju na tržištu. Premijerno je prikazan na sajmu estetike u Parizu u februaru 2019.godine. Pet meseci kasnije, eto ga i u Beogradu, kod nas, u Zerona centru.

Alma Soprano Titanium smatra se najboljim laserom za epilaciju na svetu.

Ne, ovo nije priča "svaki ciga svoga konja hvali" jer mi nismo proizveli ovaj uređaj, mi smo kupci, i imali smo mogućnost izbora da kupimo koji god hoćemo aparat za naš centar, i odlučili smo se upravo za ovaj iako je ubedljivo najskuplja opcija na tržištu.

ZAŠTO VAM SVE OVO GOVORIMO?

Zato što su u poslednje vreme društvene mreže preplavljenje reklamama za trajno uklanjanje dlačica.

Tu se nude popusti i po 60-70%, opcije platis 3 dobijes 3 gratis i ostali slični pokušaji brze prodaje, i pritom svi tvrde kako je njihov aparat najbolji, najnoviji, jedini bezbolan, klinički ispitan.

Međutim u velikom broju slučajeva se dešava da pojedini preduzetnici iskoriste zaštićena imena velikih i ozbiljnih tehnologija i proverenih proizvođača i nude "iste" procedure ili na kineskim kopijama uređaja ili na aparatima koje su proizvele kompanije koje su svojim tehnološkim razvojem decenijama daleko od vodećih brendova.

Pre nego što se odlučite za tretman, istražite svaki od tih aparata pretragom na engleskom jeziku na Googlu.

Hajde sada da vam objasnimo kako izgleda ceo proces trajnog uklanjanja dlačica kao i zašto je Alma Soprano Titanium najbolji laser na svetu za tretman epilacije... 

LASERSKA EPILACIJA - ISKUSTVA

Postoje 2 vrste epilacije

1. Laserska epilacija - Najmoderniji metod, trajno uklanja dlake!

2.Svetlosna - IPL metoda

IPL aparat NEMA MOGUĆNOST da trajno ukloni dlačice, već ih samo uspavljuje!
Budite svesni da 90% salona u Beogradu reklamira i koristi aparate sa IPL tehnologijom.


Ljudi koji nisu upoznati sa razlikom izmedju IPL aparata i pravog medicinskog lasera, su nakon POKUŠAJA da trajno uklone dlačice (u salonima koji imaju IPL aparat) doživeli veliko razočarenje i stekli pogrešan utisak da epilacija nema efekta.


Epilacija ima efekta, samo treba dobro znati razliku i mogućnost izmedju Laserske epilacije i IPL epilacije.

Naši stari klijenti pevač "Lexington benda" Bojan Vasković i njegova supruga Aleksandra, podelili su sa nama svoja iskustva o laserskoj epilaciji u video klipu koji je pred vama.

KAKO FUNKCIONIŠE?

Laserski snop deluje na folikul dlake i uništava ga te dlaka ispada iz korena i onemogućen joj je dalji rast.
Nakon prvog tretmana primetna je najveća promena kada otpada 20-30% dlačica, kako tretmani odmiču broj dlačica oscilira pa u nekim momentima deluje da ih ima više a u nekim manje, razlog tome su nove generacije dlaka koje se smenjuju sa starim uništenim. Upravo iz tog razloga je potrebno uraditi punu seriju od prosečno 6 ponavljanja kako bismo svaku od generacija dlaka uspeli da uništimo.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO I DA LI DLAČICE APSOLUTNO ZAUVEK NESTANU?

U zavisnosti od tipa dlačica i stepena maljavosti prosečno je potrebno 6 tretmana do postizanja punog efekta.
Za regije sa jačim dlakama potrebno je manje tretmana, dok je za lice potreban koji tretman više.

Posle poslednjeg tretmana epilacije apsolutno je sigurno da dlačice više nikada neće rasti ni u prilibližnom obimu kao pre započinjana tretmana, naravno da poneka "najupornija" dlaka preživeti, međutim znajte da je efikasnost uklanjanja veća od 90%...

Posle završenog procesa epilacije potrebno je raditi tzv tretman održavanja koji se radi jednom u godinu ipo do dve godine.

POSLE KOLIKO SU UOČLJIVI PRVI REZULTATI?

Posle 10-ak dana nakon epilacije dlaičice će početi da otpadaju, moći ćete da ih uhvatite prstima i bukvalno izvučete iz korena .

Dlake će sporije rasti, biće tanje i proređenije.

NA KOLIKO SE RADI TRETMAN?

Razmak između tretmana je 6-8 nedelja, u međuvremenu ne čupati dlake iz korena pincetom i voskom već isključivo brijati.

KOJE SU NAJČEŠĆE TRETIRANE REGIJE?

Epilacija prepona, nogu I pazuha bili su najpopularniji tretmani u našem centru tokom 2018.godine!

DA LI JE EPILACIJA BEZBEDNA, DA LI ZRAČI I UTIČE LI NA ŽLEZDE?

Ukoliko se tretman izvodi na kvaitetnom aparatu I od strane obučenog osoblja tretman je potpuno bezbedan.

Upravo zbog toga smo I izabrali Alma Soprano Titanium aparat, jer volimo bezbrižno da radimo I da ne strepimo da li ćemo napraviti opekotine na koži klijenata.

Često dobijamo pitanja o "zračenju" prilikom epilacije…

Laserska epilacija nije zračenje, tačnije nije zračenje koje je opasno za ljude tzv jonizujuće zračenje.

Jonizujuće zračenje emituju rendgeni i radioaktivni izvori.

Laserska epilacija je nejonizujuće zračenje, a to je tip zračenja koji emituje mobilni telefon sa koga upravo čitate ovaj tekst, zatim, televizor, monitor, ili radio koji slušate u kolima.

Dakle laserska epilacija kao takva ne utiče štetno na žlezde, laserski zrak napravljen je tako da utiče isključivo na koren dlake I ni na  šta drugo.

Tretman laserskog uklanjanja dlaka je prvi put primenjen u Americi davne 1996.godine, patentirao ga je dr Richard Rox Anderson sa "MIT" univerziteta.

Vremenom je njegova efikasnost postajala sve bolja dok se cena tretmana snižavala i trenutno je to najčešće primenjivana kozmetička procedura na svetu.

Jasno vam je da laserska epilacija nikada ne bi  postigla toliku rasprostranjenost da se ne smatra apsolutno bezbednom procedurom.

KO NE BI SMEO DA RADI EPILACIJU?

Kontraindikacije su: trudnoća, rak, epilepsija, osobe koje koriste fotosenzitivne lekove, oboljenja kože, sveži ožiljci, fiksna proteza kada se radi regija lica. 

 

NEŠTO VIŠE O ALMA SOPRANO TITANIUM APARATU

Alma Soprano Titanium je trenutno najnoviji model uređaja za lasersku epilaciju na tržištu.

Premijerno je prikazan na sajmu estetike u Parizu u februaru 2019.godine.

Pet meseci kasnije, eto ga i u Beogradu, kod nas, u Zerona centru. 

Tri su glavne stvari koje razlikuju ovaj aparat od SVIH DRUGIH proizvođača I čine ovaj uređaj najsavremenijom tehnologijom laserske epilacije na svetu.

DUŽINA LASERSKOG SNOPA = EFIKASNOST NA RAZLIČITIM TIPOVIMA KOŽE I DLAČICA

Ranijih godina česta diskusija žena je bila vezana za tip lasera, pa su tako vrste uređaja delili na tzv Aleksandritske I Diodne.

Šta to ustvari znači?

Jednostavno rečeno to su dužine (dubine) laserskog zraka koje su određeni tipovi uređaja u stanju da postignu.

Merna jedinica tih talasnih dužina je NM (nanometar)

  • Aleksandritski tip aparata ima dužinu laserskog snopa od 755 NM I sjajan je za svetliju kožu i svetlije I tanke dlake
  • Diodni tip aparata ima dužinu laserskog snopa od  810 NM I koristi se za jače I tamnije dlačice I nešto tamniju kožu.
  • Pored ova dva postoji I treći, u našoj zemlji manje poznat I zove se YAG, ovaj tip aparata ima dužinu laserskog snopa od 1064 NM I koristi se za najtamnije tipove kože (epilaciju na ovom aparatu mogu da rade čak I crnci) dakle idealna je za letnje uslove kada smo svi preplanuli.

Shvatili ste da se različite talasne dužine lasera primenjuju za različite tipove kože kao I za različite vrste I boje dlačica.

Na slici možete videti koji tip aparata utiče na odredjeni deo "tela" dlačice

Pošto svi imamo I tanke I jače dlake na svom telu (kod nekoga dominiraju jedne kod nekoga druge) ,za najbolje rezultate epilacije potrebno je kombinovati sve 3 talasne dužine.

A sada ono glavno…

Alma Soprano Titanium je jedini aparat na svetu koji postiže sve 3 talasne dužine I to ISTOVREMENO.

Upravo zbog toga je to najsavremenija tehnologija laserske epilacije na svetu.

Nijedan drugi proizvođač nije uspeo da postigne ovo što je kompanija Alma učinila.

Ovo je broj jedan stvar koju trebate da znate kada je reč o efikasnosti I tipovima kože I dlačica prilikom epilacije.

VELIČINA SONDE = TRAJANJE TRETMANA

Sondom aparata se naziva ‘’crevo sa pištoljem’’ koji vrši kontakt sa kožom

Sonda je najosetljiviji deo aparata I ima finansijsku vrednost kao trećina samog uređaja. Sonda je potrošni deo na uređaju, korišćenjem ona vremenom gubi svoju snagu što direktno utiče na efikasnost tretmana I potrebno je menjati je nakon što odradi radnik vek propisan od proizvođača iste.

Veličina odnosno površina sonde je direktno povezana sa vremenskim trajanjem jednog tretmana epilacije.

Alma Soprano Titanium ima duplo veću sondu od svog predhodnika Alma Soprano Ice aparata, pa je tako vreme trajanja tretmana velikih regija kraće za 40%. To znači da epilacija nogu sada umesto 45 traje 25 minuta!

HLAĐENJE = BEZBOLAN TRETMAN

Priču o sondi aparata nastavićemo I u ovom delu.

Kao što je vreme trajanja tretmana direktno povezano sa veličinom sonde, tako I hlađenje same sonde direktno utiče na to da li će epilacija biti bolna ili bezbolna.

Što je veća površina sonde to je teže ohladiti je.

Dupliranjem površine sonde na Alma Soprano Titanium aparatu bilo je potrebno poboljšati I hlađenje kako bi tretman bio bezbolan.

Ovo je rešeno uvođenjem sistema inverterskog hlađenja!

To znači da temperatura sonde pre započinjanja tretmana iznosi -3°C dok odmah nakon završetka tretmana ne prelazi 33° C.

Svi ostali aparati zagrevaju sondu na temperature od preko 40 ° C I nemaju mogućnost ovako brzog I efikasnog hlađenja I zbog toga je epilacija na njima bolna.

 

epilacija prepona

NA SKALI OD 0 DO 10

Prosečan stepen bola na uzorku od ukupno 100 naših klijenata je između 2 i 3

EPILACIJA CENA PO TRETMANU

*tretman se ponavlja svakih 6 do 8 nedelja, i prosečno je potrebno 6 ponavljanja za postizanje punog efekta*

ŠTA KAŽU NAŠI KLIJENTI NA FACEBOOK-u


Dizajn Creative Web

Sva prava zadržana. 2020. Zerona.rs

Ponovo počinjemo sa radom od 27.aprila.

Termine možete zakazati na broj mobilnog ili putem Instagrama.