Tretman redukovanja strija

Strije, kao estetski problem koji muči veliki broj žena i muškaraca, nastaju kao posledica rastezanja srednjeg sloja kože i narušavanja integriteta elastičnih vlakana.

Najčešće nastaju prilikom dobijanja većeg broja kilograma, u trudnoći ili tokom puberteta usled naglog rasta.

Njihova pojava i intentitet najviše zavise od stepena elstičnosti kože, zbog čega primećujemo da neke osobe nemaju taj problem ni nakon 3 trudnoće a neke ga dobiju sa prvih nekoliko kilograma viška.

Srećom, na njih se može delovati i preventivno i korektivno – tretmanima ublažavanja njihove primetnosti.

Kako izgleda tretman ublažavanja strija?

Terapija podrazumeva više procedura i faza kako bi se došlo do optimalnih rezultata. U zavisnosti od starosti promena, efekat je manje ili više uspešan. Tretman mladih, ružičasto-ljubičastih strija pokazuje najbolji efekat.

Prva faza podrazumeva abrazivne tehnike – medicinsku šmirglu ili srednje duboke pilinge kako bi se izglačala površina kože i pripremila za prihvatanje terapije u drugoj fazi.

Druga faza podrazumeva tehnike podsticanja stvaranja kolagena i mezoterapiju kojom se zahvaljujući koktelu vitamina, minerala, hijalurona i ostalih aktivnih sastojaka, koža dubinski hidirira, popravlja joj se tonus i postiže glatkiji i jedriji izgled, kao i ujednačenija boja.

Kakav je efekat?

Pomak se primećuje već nakon jednog tretmana i koža sa svakim tretmanom izgleda sve lepše i jedrije. Nažalost, efekat je pre svega u ublažavanju njihove primetnosti, ali ne i potpune eliminacije jer za sada ne postoje tretmani za njihovo potpuno uklanjanje.

BLOG NAJNOVIJE

Efekat i moć hemijskih pilinga
Efekat i moć hemijskih pilinga

Hemijski pilinzi su u poslednjih par godina postali jako popularan i omiljen tretman zahva...Dizajn Creative Web

Sva prava zadržana. 2020. Zerona.rs

Ponovo počinjemo sa radom od 27.aprila.

Termine možete zakazati na broj mobilnog ili putem Instagrama.