HEMIJSKI PILING

***Nakon usvajanja novog zakona o antiaging medicini Zerona centar Beograd tretmane mezoterapije, lipolize, hijaluronskih filera i hemijskih pilinga, izvodi u saradni sa specijalističkom ordinacijom doktora medicine.***

Hemijski pilinzi spadaju u kozmetičko-estetske procedure kojima se, zahvaljujući posebnim kiselinama, uklanjaju površinski slojevi kože radi podsticanja njenog obnavljanja i rešavanja različitih problema na koži.

NA ŠTA SVE UTIČE HEMIJSKI PILING?

Hemijski piling utiče na uklanjanje mrtvih ćelija sa površinskog sloja kože i podstiče njeno obnavljanje, čisti kožu od površinskih nečistoća, razlaže mitisere i pomaže u lečenju kože sa aknama, umanjuje i uklanja fleke, pege, keratoze, pigmentne promene, sužava pore i umanjuje ožiljke i bore.

KAKO DA ZNAM KOJI JE HEMIJSKI PILING ZA MENE?

Nakon pregleda, obučeni i sertifikovani lekar daje prepruku hemijskog pilinga kao i broj tretmana u skladu sa potrebama kože.

Kao neki od čestih kiselina koje se koriste u tu svrhu javljaju se:

1. Mlečna kiselina MCCM – hidrira i balansira kožu, deluje antimikrobno, izbeljuje i pomladjuje kožu zahvaljujući podsticanju proizvodnje kolagena i elastina. Osnovni razlozi preporuke ove kiseline su fotostarenje, površinske bore i hiperkeratoza.

2. Easy Phytic SKIN TECH – je kombinacija 3 alfa hidroksi kiseline: glikolne, mandelične i laktične, kojima se postiže maksimalan efekat u rešavanju akni, hiperpigmentacija kao i plićih bora. Spada u površinske pilinge i ne izaziva efekat ljušćenja te se preporučuje i kod osetljivijih koža, a omiljen je kod svih koji ne žele ili ne mogu da remete redovne socijalne aktivnosti.

3. Easy TCA SKIN TECH – je mešavina trihlorsirćetne i karboksi kiselina. Ona uzrokuje skidanje površinskih slojeva kože i ljuščenje čine dolazi do značajnih promena u teksturi, glatkoći kože, kao i umenjanju bora i pigmentacija kože. Ova vrsta pilinga je rado korišćena i u svrhu podmladjivanja kao i rešavanju staračkih pega i suncem nastalih oštećenja. Budući da izaziva prilično ljušćenje kože koje otkriva i izlaže mladu i nežnu kožu, preporučuje se isključivo tokom zimskih dana uz korišćenje UVA i UVB zaštite u periodu nakon tretmana.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO I KAKAV JE EFEKAT?

Broj tretmana i odabir supstanci zavisi od tipa kože i problema koji zahtevaju rešenje i u potpunosti je individualan. Nekada je dovoljan jedan tretman a nekada je potrebno uraditi i po 4-5 tretmana hemijskih pilinga.

Kod površinskih pilinga tretmani se mogu ponavljati na 7 do 10 dana dok se kod dubokih hemijskih pilinga tretmani rade na 4 do 6 nedelja

Posle urađenog pilinga obavezno tretiramo kožu specijalnim maskama koje smanjuju crvenilo i iritaciju kože, daju prijatan osećaj hlađenja i konačni efekat zategnute podmlađene kože. Nakon toga nanosi se krema sa zaštitnim faktorom.

Neželjenih efekata posle hemijskih pilinga, ako se radi po protokolu i ako ga radi stručno lice, nema. Perutanje isušenog tamnog sloja kože posle tretmana je normalno i očekivana reakcija i zapravo je način uklanjanja izumrlih ćelija i na taj način se uklanjaju fleke, pomaže čišćenje i lečenje kože od akni a istovremeno se koža podmlađuje.

Efekat pilinga je vidljiv već posle prvog tretmana a jedna od najvećih prednosti ove vrste pilinga je njegov uticaj na olakšavanje prodiranja aktivnih sastojaka u kožu, što ga čini sjajnim uvodnim tretmanom kada su u pitanju tretman akni, podmladjivanje ili mezoterapija kože lica.

 

BLOG NAJNOVIJE

Efekat i moć hemijskih pilinga
Efekat i moć hemijskih pilinga

Hemijski pilinzi su u poslednjih par godina postali jako popularan i omiljen tretman zahva...Dizajn Creative Web

Sva prava zadržana. 2020. Zerona.rs

Ponovo počinjemo sa radom od 27.aprila.

Termine možete zakazati na broj mobilnog ili putem Instagrama.