HEMIJSKI PILING

Hemijski pilinzi spadaju u kozmetičko-estetske procedure kojima se, zahvaljujući posebnim kiselinama, uklanjaju površinski slojevi kože radi podsticanja njenog obnavljanja i rešavanja različitih problema na koži.

NA ŠTA SVE UTIČE HEMIJSKI PILING?

Hemijski piling utiče na uklanjanje mrtvih ćelija sa površinskog sloja kože i podstiče njeno obnavljanje, čisti kožu od površinskih nečistoća, razlaže mitisere i pomaže u lečenju kože sa aknama, umanjuje i uklanja fleke, pege, keratoze, pigmentne promene, sužava pore i umanjuje ožiljke i bore.

KAKO DA ZNAM KOJI JE HEMIJSKI PILING ZA MENE?

Nakon pregleda, obučeni i sertifikovani lekar daje prepruku hemijskog pilinga kao i broj tretmana u skladu sa potrebama kože.

Kao neki od čestih kiselina koje se koriste u tu svrhu javljaju se:

1. Mlečna kiselina MCCM – hidrira i balansira kožu, deluje antimikrobno, izbeljuje i pomladjuje kožu zahvaljujući podsticanju proizvodnje kolagena i elastina. Osnovni razlozi preporuke ove kiseline su fotostarenje, površinske bore i hiperkeratoza.

2. Easy Phytic SKIN TECH – je kombinacija 3 alfa hidroksi kiseline: glikolne, mandelične i laktične, kojima se postiže maksimalan efekat u rešavanju akni, hiperpigmentacija kao i plićih bora. Spada u površinske pilinge i ne izaziva efekat ljušćenja te se preporučuje i kod osetljivijih koža, a omiljen je kod svih koji ne žele ili ne mogu da remete redovne socijalne aktivnosti.

3. Easy TCA SKIN TECH – je mešavina trihlorsirćetne i karboksi kiselina. Ona uzrokuje skidanje površinskih slojeva kože i ljuščenje čine dolazi do značajnih promena u teksturi, glatkoći kože, kao i umenjanju bora i pigmentacija kože. Ova vrsta pilinga je rado korišćena i u svrhu podmladjivanja kao i rešavanju staračkih pega i suncem nastalih oštećenja. Budući da izaziva prilično ljušćenje kože koje otkriva i izlaže mladu i nežnu kožu, preporučuje se isključivo tokom zimskih dana uz korišćenje UVA i UVB zaštite u periodu nakon tretmana.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO I KAKAV JE EFEKAT?

Broj tretmana i odabir supstanci zavisi od tipa kože i problema koji zahtevaju rešenje i u potpunosti je individualan. Nekada je dovoljan jedan tretman a nekada je potrebno uraditi i po 4-5 tretmana hemijskih pilinga.

Kod površinskih pilinga tretmani se mogu ponavljati na 7 do 10 dana dok se kod dubokih hemijskih pilinga tretmani rade na 4 do 6 nedelja

Posle urađenog pilinga obavezno tretiramo kožu specijalnim maskama koje smanjuju crvenilo i iritaciju kože, daju prijatan osećaj hlađenja i konačni efekat zategnute podmlađene kože. Nakon toga nanosi se krema sa zaštitnim faktorom.

Neželjenih efekata posle hemijskih pilinga, ako se radi po protokolu i ako ga radi stručno lice, nema. Perutanje isušenog tamnog sloja kože posle tretmana je normalno i očekivana reakcija i zapravo je način uklanjanja izumrlih ćelija i na taj način se uklanjaju fleke, pomaže čišćenje i lečenje kože od akni a istovremeno se koža podmlađuje.

Efekat pilinga je vidljiv već posle prvog tretmana a jedna od najvećih prednosti ove vrste pilinga je njegov uticaj na olakšavanje prodiranja aktivnih sastojaka u kožu, što ga čini sjajnim uvodnim tretmanom kada su u pitanju tretman akni, podmladjivanje ili mezoterapija kože lica.

HEMIJSKI PILING CENA

Easy TCA SKIN TECH 4.000 rsd

Mlečna kiselina MCCM 3.000 rsd

Easy Phytic SKIN TECH 2.000 rsd

 

BLOG NAJNOVIJE

Efekat i moć hemijskih pilinga
Efekat i moć hemijskih pilinga

Hemijski pilinzi su u poslednjih par godina postali jako popularan i omiljen tretman zahva...


  • KONTAKT
  • Mišarska 8, 11000 Beograd
  • +381 11 334 65 96
  • +381 63 226 307
  • info@zerona.rs

Dizajn Creative Web

Sva prava zadržana. 2016. Zerona.rs