Može li molekul kolagena dovoljno dobro da prodre u kožu putem kreme?

Kolagen je najrasprostranjeniji protein u ljudskom organizmu,i čini 40% svih belanačevina u telu čoveka. Nalazi se u kostima, mišićima, tetivama i koži.

Iako se kolagen u telu neprestano obnavlja, odumire i istovremeno stvara, vremenom taj proces usporava, sto rezultira  pojavom vidljivih znakova starenja.

Budući da kolagen čini 70% belančevina na koži, njegov nedostatak u ogranizmu se najevidentnije odražava u vidu smanjene elastičnosti kože i pojava bora.

Najrasprostranjenije mišjenje jeste da se kolagen može nadomestiti putem krema, gelova i seruma koji se nanose na kožu. Nažalost, to nije tako.

Naučno je dokazano da  molekul  kolagena, zbog svoje veličine , nije u mogućnosti da prodre u kožu putem kozmetičkih preparata.

Kojim putem možemo nadomestiti kolagen?

Dobro je znati da stvaranje kolagena u organizmu možemo postići unosom odredjenih namirnica kao sto su beli luk, voće i povrće crvene boje i  lisnato zeleno povrće.  Takođe  u ihrani treba praktikovati namirnice bogate omega -3 masnim kiselinama, poput oraha i semenki lana, kao i masne ribe – skuše, tune i lososa.

Putem hrane možemo delovati na sintezu kolagena iznutra.  Zahvaljujući modernoj medicini i kozmetologiji, na stvaranje kolagena u koži može se delovati i putem određenih kozmetičkih procedura.

Svakako najčešća tehnika jeste mezoterapija.

 

 

 

 

 

Mezoterapija je injekciona tehnika ubrizgavanja vitamina, minerala, amino kiselina, hijaluronske kiseline itd.

Hranljivi sastojci koktela mezoterapije prodiru u slojeve kože,  u koje obične kreme i kozmetički preparati ne mogu.

Mezoterapija je izuzetno delotvorna metoda u  borbi protiv starenja. Iako se radi o nehirurškoj proceduri , veoma je bitno da je izvodi strčno lice, kako bi sam proces ubrigavanja koktela bio izveden na pravi način. 

 

Neminovno je da vremenom nas organizam posustaje u proizvodnji kolagena, al svakako je dobra vest da se možemo uspešno boriti protiv toga.

Više o mezoterapiji saznajte OVDE

BLOG NAJNOVIJE

Zerona laser- preoblikovanje tela
Zerona laser- preoblikovanje tela

Pravi izbor za uklanjanje masnih naslaga i preoblikovanje tela je Zerona laser. Prilikom s...


Može li molekul kolagena dovoljno dobro da prodre u kožu putem kreme?
Može li molekul kolagena dovoljno dobro da prodre u kožu putem kreme?

Kolagen je najrasprostranjeniji protein u ljudskom organizmu,i čini 40% svih belanačevin...


Intenzivni anticelulit program od 3 nedelje April 2017.
Intenzivni anticelulit program od 3 nedelje April 2017.

U susret toplijem vremenu pripremili smo za naše dame ponudu od 3 razlicita paketa ...Dizajn Creative Web

Sva prava zadržana. 2021. Zerona.rs

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.