Efekat i moć hemijskih pilinga

Hemijski pilinzi su u poslednjih par godina postali jako popularan i omiljen tretman zahvaljujući inovacijama i novim vrstama koje su se pojavile i koje mogu tretirati različita stanja i potrebe kože.

Trenutno na tržištu postoji veliki broj pilinga na bazi različitih kiselina – mlečna, voćna, glikolna… i u zavisnosti od vrste zavisi i njegova jačina, a samim tim i efekat koji prave.

Ono što razlikuje hemijske pilinge od regularnih mehaničkih je što se uklanjanje površinskog sloja kože dešava isključivo delovanjem proizvoda i ispiranjem pilinga, bez prisustva gromuljica i laganog utljavanja kao što je slučaj kod mehaničkih.

Hemijski pilinzi zapravo rastapaju površinski sloj kože – mrtve ćelije i postepeno otkrivaju mladu kožu.

Česta zabluda koja postoji je da su svi hemijski pilinzi jaki i izazivaju ozbiljno crvenilo i ljušćenje kože. Zapravo, postoji veliki broj hemijskih pilinga koji imaju skroz blago dejstvo, ostavljaju samo trenutno crvenilo, a pre svega se koriste za oporavak kože posle letovanja, kao priprema za ozbiljniju negu da bi koža propustila hranljive sastojke u dublje slojeve i kako bi ten generalno bio lepši a koža glatkija.

Blagi do srednje jaki pilinzi takođe mogu uticati na smanjenje pora, umanjiti vidljivost borica zahvaljujući olakšanoj hidrataciji nakon tretmana, učiniti ten blistavijim nasuprot sivom i umornom tenu koji je najčešće karakterističan za pušače i one koji borave stalno u zatvorenom, kao i tretirati depigmentacije kako bi se ujednačio ton kože.

Oni ne zahtevaju nikakav poseban oporavak i ne izazivaju ljušćenje kože, već samo prolazno crvenilo i osetljivost kože koji zahtevaju izbegavanje sunca i solarijuma neposredno nakon tretmana, kao i adekvatnu negu par dana od tretmana.

Jaki hemijski pilinzi, pored navedenih problema, utiču i na podmlađivanje, uklanjanje staračkih pega, fleka, ožiljaka od akni i značajno poboljšavaju strukturu i teksturu kože.

Kod njih dolazi do ozbiljnijeg crvenila usled ljušćenja površinskih slojeva kože, te je tokom trajanja tretmana kao i nekoliko nedelja nakon poslednjeg zabranjeno izlaganje suncu kako se ne bi pojavile fleke i dodatna oštećenja.

Hemijski pilinzi su često korišćeni u borbi protiv akni, kao i u rešavanju posledica na koži sklonoj aknama, upravo zahvaljujući svojoj moći da promene površinski sloj kože koji kod masne kože često izaziva dodatna začepljenja pora i pogoršava stanje.

Broj tretmana je individualan i zavisi od tipa kože, stanja, problema koji se tretira i vrste pilinga.

Hemijski pilinzi su odličan saveznik za predivnu kožu, ali je izuzetno važno da ih radi stručno lice, da je preparat adekvatno odabran u skladu sa potrebama vaše kože i da se poštuju smernice koje da stručno lice.

BLOG NAJNOVIJE

Efekat i moć hemijskih pilinga
Efekat i moć hemijskih pilinga

Hemijski pilinzi su u poslednjih par godina postali jako popularan i omiljen tretman zahva...Dizajn Creative Web

Sva prava zadržana. 2020. Zerona.rs

Ponovo počinjemo sa radom od 27.aprila.

Termine možete zakazati na broj mobilnog ili putem Instagrama.