HEMIJSKI PILING

Hemijski pilinzi spadaju u kozmetičko-estetske procedure kojima se, zahvaljujući posebnim kiselinama, uklanjaju površinski slojevi kože radi podsticanja njenog obnavljanja i rešavanja različitih problema na koži.

NA ŠTA SVE UTIČE HEMIJSKI PILING?

Hemijski piling utiče na uklanjanje mrtvih ćelija sa površinskog sloja kože i podstiče njeno obnavljanje, čisti kožu od površinskih nečistoća, razlaže mitisere i pomaže u lečenju kože sa aknama, umanjuje i uklanja fleke, pege, keratoze, pigmentne promene, sužava pore i umanjuje ožiljke i bore.

KAKO DA ZNAM KOJI JE HEMIJSKI PILING ZA MENE?

Nakon pregleda, obučeni i sertifikovani lekar daje prepruku hemijskog pilinga kao i broj tretmana u skladu sa potrebama kože.

Kao neki od čestih kiselina koje se koriste u tu svrhu javljaju se:

1. Mlečna kiselina MCCM – hidrira i balansira kožu, deluje antimikrobno, izbeljuje i pomladjuje kožu zahvaljujući podsticanju proizvodnje kolagena i elastina. Osnovni razlozi preporuke ove kiseline su fotostarenje, površinske bore i hiperkeratoza.

2. Easy Phytic SKIN TECH – je kombinacija 3 alfa hidroksi kiseline: glikolne, mandelične i laktične, kojima se postiže maksimalan efekat u rešavanju akni, hiperpigmentacija kao i plićih bora. Spada u površinske pilinge i ne izaziva efekat ljušćenja te se preporučuje i kod osetljivijih koža, a omiljen je kod svih koji ne žele ili ne mogu da remete redovne socijalne aktivnosti.

3. Easy TCA SKIN TECH – je mešavina trihlorsirćetne i karboksi kiselina. Ona uzrokuje skidanje površinskih slojeva kože i ljuščenje čine dolazi do značajnih promena u teksturi, glatkoći kože, kao i umenjanju bora i pigmentacija kože. Ova vrsta pilinga je rado korišćena i u svrhu podmladjivanja kao i rešavanju staračkih pega i suncem nastalih oštećenja. Budući da izaziva prilično ljušćenje kože koje otkriva i izlaže mladu i nežnu kožu, preporučuje se isključivo tokom zimskih dana uz korišćenje UVA i UVB zaštite u periodu nakon tretmana.

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO I KAKAV JE EFEKAT?

Broj tretmana i odabir supstanci zavisi od tipa kože i problema koji zahtevaju rešenje i u potpunosti je individualan. Efekat pilinga je vidljiv već posle prvog tretmana a jedna od najvećih prednosti ove vrste pilinga je njegov uticaj na olakšavanje prodiranja aktivnih sastojaka u kožu, što ga čini sjajnim uvodnim tretmanom kada su u pitanju tretman akni, podmladjivanje ili mezoterapija kože.

HEMIJSKI PILING CENA

Easy TCA SKIN TECH 4.000 rsd

Mlečna kiselina MCCM 3.000 rsd

Easy Phytic SKIN TECH 2.000 rsd

 

BLOG NAJNOVIJE

Efekat i moć hemijskih pilinga
Efekat i moć hemijskih pilinga

Hemijski pilinzi su u poslednjih par godina postali jako popularan i omiljen tretman zahva...


  • KONTAKT
  • Mišarska 8, 11000 Beograd
  • +381 11 334 65 96
  • +381 63 226 307
  • info@zerona.rs

Dizajn Creative Web

Sva prava zadržana. 2016. Zerona.rs